Vad är Doxycyklin?

Doxycyklin är ett antibiotikum som används för att bekämpa olika könssjukdomar som klamydia som är tillverkad av läkemedelsbolaget  Actavis. Denna behandling är mycket populärt eftersom det eliminerar många former av könssjukdomar. Dessutom är det också mycket bra att använda för folk som inte tål väldigt höga doser av läkemdel. Kuren tar vanligtvis 7 dagar, där du konsumerar mycket små doser varje dag. Fördelarna med detta är att man blir inte påverkad av allvarliga bieffekter.

Doxycyklin finns i tablettform som man kan bara få pillret i en 100 mg dos och enda dos tas oralt.

Hur fungerar Doxycyklin antibiotika?

När kroppen blir infekterad med, till exempel klamydia, sker detta när kroppen blir attackerad av vissa specifika bakterier. Dessa bakterier lever längre genom att multiplicera sig och växa sig större, vilket de gör genom att producera protein. Vad doxycyklin gör är att den gå in och hämmar bakterierna, så att det inte kan producera protein och kan därför inte växa och multiplicera sig. Detta gör att kroppens eget immunförsvar kan ha brutit ner bakterien helt själv.

Doxycyklin behandlingen sker under 7 dagar. Dosen är extremt låg, då man ska konsumera upptar endast två tabletter av 100 mg per dag under 7 dagar. Om du upptäcker att du känner dig mycket bättre innan dessa 7 dagar har tagit slut är det extremt viktigt att inte sluta konsumera pillret. Du måste vara klar med ordanationen så att du kan vara säker på att du är helt symtomfri och infektion fri. Doxycyklin är extremt snabbt och effektivt, och kan hjälpa till på för olika könssjukdomar. På grund av den låga dosen av risken för att drabbas av bieffekter är också mycket liten. Just av denna anledning finns det många som är mycket nöjda med behandlingen av Doxycyklin.

Vad har Doxycyklin för bieffekter? Kan man dricka alkhol med Doxyxyklin?

Doxycyklin får under inga omständigheter användas av barn eftersom det kan orsaka permanenta skador på tänder och ben. Dessutom, ska man inte ge det till personer som är överkänsliga mot tetracykloner.

Tyvärr finns det också vissa bieffekter från Doxycyklin som man kan ha extremt otur att bli drabbad av. Den vanligaste bieffekter är att du kan lida av illamående. Mer allvarliga bieffekter kan vara; lever engagemang, kolit, ökad risk för infektion på grund av brist på vita blodkroppar, ökad tendens till blödning på grund av minskningar i blodplättar, allvarlig hudreaktion, allvarlig hudreaktion där huden förstörs eller anafylaktisk chock.

Om det är så att du blir påverkad av dessa bieffekter biverkningar bör du veta att det är rätt så sannolikt och du måste omedelbart söka hjälp hos din privata läkare eller den närmaste vårdcentralen. Du kan sedan få reda på om du ska fortsätta med att ta doxycyklin.

Kan jag köpa Doxycyklin online?

Det är inte möjligt att få tag på doxycyklin utan recept. Så man kan inte bara gå ner till apoteket och hitta den speciefiska produkten utan recept. För att få ett recept, måste du gå till din privata läkare eller den närmaste vårdcentralen för att bli testat. Om det visar sig att, till exempel, du lider av klamydia, kan man få ett recept som du kan ta ner till apoteket och därefter får tag på Doxycyklin.

För vissa fungerar detta kanske som en process som tar ganska lång tid. Andra kanske tycker att det är pinsamt att behöva undersökas av en läkare för klamydia. Därför finns det många som försöker hitta och köpa Doxycyklin på nätet. Det finns många hemsidor som säljer produkter till ett lägre pris än vad du kan hitta på apoteket, och samtidigt behöver du inte visa ett recept på köpet. På detta sätt, hoppar du över den långsamma processen och behöver samtidigt inte undersökas av läkare. Det andra läkemedel som hjälper botning mot klamydia är Azithromycin och Zithromax.

Det är dock inte alltid en bra idé att köpa doxycyklin på nätet. Leverantörerna som erbjuder sig att sälja Doxycyklin utan att visa ett recept, säljer oftast något som du bör inte konsumera. Oftast fungerar inte det läkomedelt, och i värsta fall kan det visa sig vara farligt att konsumera. Därför rekommenderar vi alltid att du söker hjälp med din privata läkare eller den närmaste vårdcentralen om du har några frågor om antingen könssjukdomar i generellt eller doxycyklin.